Kinderen

In de vakantie is het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben! Een geslaagde vakantie is er een met blije en tevreden kinderen. Er zijn in en om de nabije omgeving van onze bungalow zoveel dingen te doen en beleven, dat we er een aantal uitgelicht hebben, en natuurlijk met daarna een opsomming van de mogelijkheden kunt u gerust nog eens terug komen in onze bungalow, u zult zien u komt tijd tekort!

Riveon Hotton

Ontdekkingscentrum RIVEON Hotton, is een uitgestoken hand, waarbij u kennis kunt maken met de rivier, flora en fauna tussen Durbuy en La Roche in. In ons centrum vind u aquariums, thematuinen, en een tentoonstelling over de libelle;  “Het beest en de schone”. Ook is er een minigolf rondom het thema steen & water. Riveo heeft ook nog diverse visactiviteiten waaronder vliegvissen.

Slecht weer

Ook als het slecht weer is, dan kun je in de omgeving van Durbuy nog prima vermaken met de kinderen. In Bohon ligt het Gemeentelijk subtropisch zwembad. En een stukje verder weg ligt Houtopia, een ervaringsmuseum voor kinderen. Kinderen maar ook volwassenen ontdekken de echte waarden van het kind op een ludieke en plezierige manier.
 Er is een spannend multimediaspektakel op vijf schermen; een ontdekkingsruimte, waardoor de bezoeker een tocht maakt die bol staat van ervaringen; en er is een leuke speeltuin. In Houtopia staan vier thema’s centraal: gezondheid, veiligheid, verdraagzaamheid en milieu.  Houtopia heeft ook een buitenspeeltuin met glijbanen, klimmuur en zandbak.

Ook is er voor de kinderen bij de sport en outdoor centra’s genoeg te doen, je kunt er namelijk op schattenjacht! Dit spel is een speels, interactief, cultureel en leerrijk stripverhaal. De jacht begint al thuis door via durbuy adventure de aanwijzingen op te volgen, en vervolgens om op vakantie de schattenjacht uit te spelen en misschien wel zelfs te winnen.

Overige activiteiten

Verder kunt u via de website uit met kinderen nog veel meer activiteiten in de omgeving vinden.