Mountainbiken

Mountainbiken in de Ardennen

De Belgische Ardennen zijn bij uitstek geschikt om te mountainbiken, zeker voor ervaren mountainbikers maar ook voor beginners. Onze Vakantiebungalow in Durbuy is een ideale uitvalbasis om te mountainbiken in de Ardennen. Ook omdat de faciliteiten van een wasserette, en niet onbelangrijk een restaurant aanwezig zijn op het park. En wat te denken aan het feit dat als je met een grote groep bent je natuurlijk ook meerdere bungalows kan huren. Voor beginnende mountainbikers is het raadzaam om onder begeleiding te fietsen. Dit kan via deelname aan een georganiseerde mountainbike route door de daarvoor aanwezige buitensportbedrijven. Onder begeleiding van een ervaren instructeur wordt afhankelijk van het niveau van de deelnemers een mountainbike route gereden. In de buurt van het vakantiehuis treft u bijvoorbeeld in Durbuy een tweetal buitensportbedrijven aan om u verder te helpen: lpm en durbuy adventure

Mountainbike verhuur Ardennen

Nabij de vakantiebungalow zijn er diverse locaties om een mountainbike te huren Het dichtstbijzijnde en zeker professionele LPM en Durbuy Adventure helpen je aan goed en degelijk materiaal. Vergeet niet om een reparatiesetje voor onderweg te vragen! Een lekke band tijdens het mountainbiken in de Ardennen is geen zeldzaamheid door het veelal ruwe terrein. Maak even een proefrit in de buurt van de verhuurder om de fiets te testen. Let daarbij op remmen en schakelen.

Mountainbike tips

Als u gaat mountainbiken in de Ardennen houdt dan de volgende tips in het achterhoofd:

  • Rem nooit alleen met de voorrem, u gaat geheid over de kop met de fiets, zeker bij een steile afdaling.
  • In een afdaling, verplaats het gewicht naar achteren: staand op de trappers met de billen achter het fietszadel.
  • Neem een reparatieset en reserve-binnenband mee.
  • Draag altijd een fietshelm!

Er is een mogelijkheid om je fiets binnen in een afgesloten ruimte onder de bungalow te stallen, tevens is hier een kraan aanwezig om je fiets schoon te spuiten en je vervuilde kleding uit te hangen.

Linken en routes

 

 

En nog een leuk filmpje wat er NIET mogelijk is in de Ardennen !!!