Wintersport

Wintersport in de Ardennen is ideaal. De Ardennen zijn vooral geschikt voor de liefhebbers van langlaufen. Bekende langlaufgebieden in de Ardennen zijn Signal de Botrange, Rocherath, Butgenbach en Losheimergraben. Als u echt wilt skiën, dan moet u naar Ovifat, Baraque Fraiture, Le Monty of Trois Ponts.

Het skigebied Le Monty ligt op een hoogte van 550 meter en is een gezellig dorpje. De skipistes hebben een lengte van maximaal 800 meter en met de stoeltjeslift wordt u naar het hoogste punt gebracht. Verder is er meer dan 20 kilometer aan langlaufpiste aangelegd en kunnen snowboarders hier terecht op een aparte piste.

Bij Nederlanders is het skigebied Baraque de Fraiture populair vanwege de korte afstand. Het hoogste punt is 652 meter en met de skilift wordt u hier snel naar toe gebracht. Als er sneeuw gevallen is, is het hier altijd druk.
Als u iets verder rijdt, kunt u gaan skiën op Mont des Brumes. Gelegen tussen Francorschamps en La Gleize kunt u hier gebruik maken van 4 skiliften die u brengen naar een hoogte van 530 meter. Dit is het moeilijkste skigebied van België en is dan ook vooral voor de ervaren wintersporters geschikt. Tot slot kunt u in Valle de Wanne, in de buurt van Stavelot, genieten van een mooie, natuurlijke skipiste. Er is voor alle wintersporters wat te beleven, ook voor langlaufers.

U kunt in de Ardennen ook skispullen huren. Voor iets meer dan tien euro heeft u skischoenen, ski’s en stokken. Het materiaal is echter niet modern maar dat mag de pret niet drukken. Ook de skipas is niet duur en kost vaak niet meer dan tien euro. Op de website ardennen-sneeuw kunt u goed zien in welk skigebied sneeuw ligt.